Ik geloof in de alchemie van creatie, coaching en communicatie

Bewust (h)erkennen van gedrag is hierin leidend. Gericht op individuen, teams en organisaties die een actieve bijdrage willen leveren aan de eigen ambities óf die van de organisatie waar je voor werkt. De belofte is: het ervaren van zichtbaar resultaat in de ontwikkeling van mens én organisatie.

Creëren

Voor mij is de combinatie van communicatie, coaching en creatie geheel natuurlijk geworden. Een empathisch, analytische houding ten aanzien van de vraag is bij allen nodig; goed kijken, luisteren, soms provoceren en bovenal creatief zijn. Maar vooral door er volledig te zijn. Ingrediënten om nieuwsgierig te blijven en vaardigheden die ik doorontwikkeld heb omdat ze van nature bij me passen.

Opgeleid als grafisch ontwerper (Kunstacademie Utrecht) en coach (Hoogendijk Coaching) heeft mijn werk vooral impact als ik kan creëren. Mijn voorkeur gaat uit naar mensen en organisaties die nieuwsgierig zijn naar hun eigen bestaansreden. Door deze vraag te stellen ontstaat er enorm veel ruimte voor nieuwsgierigheid. En vanuit nieuwsgierigheid ontstaat weer ruimte om de grenzen van ons denken en voelen te verruimen.

Wie ben ik?

De drie woorden, in de foto van de spreeuwenzwerm, staan in drie verschillende volgordes. Elke keer als ik iets nieuws onderneem, breng ik deze regels in herinnering en probeer ze te beantwoorden. Daarnaast ben ik me bewust van de noodzaak om elke keer weer in te zoomen en uit te zoomen. Hoe verhoudt mijn gedrag zich tot dat van de ander? Op welke manier kunnen we samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.
Wederom is er een parallel te trekken met de spreeuwen. Van ver en met vele tienduizenden tegelijk is het net een zwarte sterrenhemel die maar uit een kleur bestaat. Zoomen we in op een het individu dan blijkt dat hij veelkleurig is en voorzien van lichte, bijna gouden stippen. De Engelsen noemen het beestje niet voor niets Starling wat hem veel meer eer aandoet. Zo is uitzoomen op het grote geheel minstens even zo boeiend als inzoomen op het individu. Zo ben ik.