Activiteiten: concept, vormgeving en realisatie

Ruud Snel, jubileumboeken

Ruud Snel, een Utrechter die naam en faam heeft gemaakt door zijn eigenzinnige manier van leven. Niet in de laatste plaats ontstaan doordat hij van jongs af aan heeft moeten vechten om ondanks zijn handicap een menswaardig bestaan te leiden. In 2014 kende Ruud twee gedenkwaardige momenten. Hij werd zelf 65 jaar en zijn kaarsenwinkel bestond 45 jaar. Ter gelegenheid van deze twee gebeurtenissen heeft Ruud twee boeken geschreven die een verwantschap met elkaar hebben.

Licht is het centrale thema geweest in het leven van Ruud. Hij wilde licht verspreiden en zag overal licht. Zelfs de meest donkere momenten wist hij te aanvaarden omdat er licht zou komen.

Dit thema is prachtig verwoord in tekst en heb ik samen gebracht met mooie beelden van vroeger en het heden.

De samenwerking met Ruud was er een om niet te vergeten. Hij gaf mij de vrijheid om zijn boek samen te stellen. Het concept en de uitwerking is volledig gebaseerd op zijn unieke verhaal en de positiviteit dat het leven niet eindigt nadat iemand, zoals hij altijd zei, ‘is overgegaan naar de andere wereld’. Het leven begint dan pas.

Ruud zelf is in 2016 overgegaan maar zal zeker menig kaarsvlam nog doen wakkeren. Al is het alleen maar voor hemzelf om uitbundig te kunnen schateren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *