Reflectie

Reflectie Persoonlijke Coaching Utrecht Richard Draaijer

Als ik foto’s maak dan is er vaak reflectie van de natuur in het water te zien. Fascinerend gegeven door gebruik te maken van de spiegeling van vaak water. Bij persoonlijke ontwikkeling komt reflectie continu voor. En gaat het vaak om de mate waarin mensen in staat zijn te reflecteren. Wat zegt het gedrag van de ander over mij? Wat zegt mijn reactie op het gedrag van de ander over mij? Het is enorm boeiend om jezelf te dwingen afstand te nemen van je emotie en te kijken naar wat je doet in bepaalde situaties.

Ik kan enorm uit mijn dak gaan als er iemand in het verkeer iets doet wat hij of zij (meestal een man) mij verwijdt. Zeker als het ook nog eens onterecht is (in mijn ogen). Woest kan ik dan worden waarvoor ik me dan ook tegelijkertijd schaam. Meteen daarna probeer ik er om te lachen en zie het verongelijkte jongetje uit de eerste klas lagere school die van juffrouw van Willigen te horen kreeg of hij de lijntjes wel zag want ik schreef zo scheef.

Een coach is geen psycholoog maar momenten die veel impact hebben gehad in de jeugd, spelen zeker een rol bij de manier waarop mensen als volwassenen reageren. Vaak zie je in de heftigste emoties de kleine kinderen in deze mensen terug. Ik nodig je uit om goed te reflecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *